Federated Malay States original correspondence Jan-Sept 1927 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal seperti pentadbiran; hal-hal politik; hubungan antara Siam-Malaya; buruh India di Melaya; minit mesyuarat Dewan Negeri Kedah; dll.