Federated Malay States original correspondence Apr-Oct 1926 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengandungi hal-hal seperti pentadbiran; gaji; persaraan; pertambahan kakitangan;'Kedah Enactments'; memorandum; perlombongan bijih timah; banjir di Malaya; penyusunan semula Jabatan Perubatan; kenaikan pangkat; dll.