Federated Malay States original correspondence Mac-Dis 1926 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengenai hal-hal pentadbiran am; termasuklah penyusunan semula Jabatan Perubatan; skim Hidro Elektrik Perak;'Water Licence';, organisasi semula situasi politik