Federated Malay States Original correspondence Feb-Nov 1926 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat berkenaan hal-hal pentadbiran am; termasuklah penubuhan kakitangan; kewangan; pelbagai laporan dari negeri-negeri Melayu tidak bersekutu; urusan pencen dan gaji; mesyuarat majlis persekutuan; enakmen-enakmen; perjanjian-perjanjian; laaporan perubatan;'Duff Development Co.'; Skim hidro elektrik Perak.