Federated Malay States Original correspondence Jun 1925-Mei 1926 (Bangi : Jabatan Sejarah,UKM, 1971)
Surat-surat berkenaan dengan hal-hal pentadbiran; termasuklah pentadbiran Jabatan Keretapi; situasi politik; desentralisasi; gaji yang seragam untuk buruh-buruh India; program lawatan; pengkalan tentera;'Duff Development Co.','Research Studentship'.