Federated Malay States Original correspondence Jan-Dis 1925 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat berkenaan hal-hal perkhidmatan, kakitangan dan bidang ekonomi pentadbiran am termasuklah pencen, elaun tuntutan; situasi politik; program lawatan; skim Hidro-elektrik, penyelidikan getah;'Duff Development Co.'.