Federated Malay States original correspondence Jan-Dis 1925 (Bangi : Jabatan Sejarah, 1971)
Surat-surat berkenaan hal-hal pentadbiran seperti pencen, permohonan, cuti,'Çommon Law'; skim Hidro-Elektrik;'Petition of Veterinary Office'; perkembangan politik; had-had tanaman getah; pelbagai anggaran perbelanjaan dan minit-minit mesyuarat dari negeri-negeri Melayu tidak bersekutu; laporan perubatan; laporan tahunan Residen British.