Federated Malay States Original Correspondence 1924 (Bangi : Jabatan Sejarah, UKM, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal seperti rekomen dalam jawatan, pencen, pengurangan perkhidmatan,jawatan kosong; lawatan; pengagihan kuasa pusat; enakmen-enakmen; pengawalan getah; status Negeri Melayu Bersekutu; konsesi tanah; laporan-laporan; dll.