Kaki bakar - U-Wei Hj. Saari; Faulker, William; Tini Arshad; Gambar Tanah Licin Sdn. Bhd.; Satu Gitu Sdn. Bhd. (Kuala Lumpur : Music Valley Sdn. Bhd., 2001)
Kakang, seorang perantau yang berasal dari Jawa, Indonesia berusaha untuk memupuk nilai-nilai tradisi keturunan Jawa kepada anaknya Kesuma. Kakang bertindak sedemikian setelah sering memerhatikan eksploitasi yang wujud akibat daripada jurang sosial yang berbeza. Reaksi Kakang itu telah membawa pengaruh yang besar kepada anaknya Kesuma
Title from title screen
Pelakon: Khalid Salleh, Ngasrizal Ngasri, Azizah Mahzan
Keywords: Motion pictures -- Social aspects; Malay drama