MX3 (Kuala Lumpur : Speedy Video Distributors, 2003)
Filem ini mengisahkan tiga sahabat - Masdor, Mamat dan Malek - yang menubuhkan syarikat penyiasat persendirian, MX3. Sepanjang menjalankan operasi penyiasatan, mereka sering mendapat kes-kes kecil sahaja sehinggalah muncul Puan Lolita yang sanggup membayar upah mahal untuk mengintip suaminya yang mempunyai hubungan sulit. MX3 berjaya menyelesaikan kes itu dalam jangka masa yang singkat. Lantaran itu, sebuah syarikat insurans telah melantik mereka untuk menyiasat tuntutan palsu sebanyak RM10 juta yang dibuat oleh Marissa. Kes itu agak rumit kerana suami Marissa dilaporkan sudah mati tetapi mayatnya tidak dijumpai
Title from title screen
Executive producers, Ismail Mustapha, M.H. Noor ; directors of photography, Omar Ismail, Omar Man ; art director, Faizal Yusof ; film editor, Salehan Shamsuddin.
Saiful Apek (Masdor), Faizal Hussein (Mamat), Zul Yahya (Malek), Sarimah Ibrahim (Marissa), Syanie (Puan Lolita), Juliana Banos, Sheila Rusly, Azlee Jaafar, Helmi Gimmick, Osman Kering, A. Galak, Farid Amirul, Rozaidi, M. Rajoli, Aimi Jarr, Erra Fazira (Erra Fazira), Rosyam Nor (Castella).
Keywords: Comedy films; Spy films; Private investigators -- Drama