Mendam berahi [videorecording] - Z. Lokman; Teo, David; Metrowealth Movies Production (Kuala Lumpur : Metrowealth Movies Production, 2002)
Kisah bermula mengenai kapal Mendam Berahi milik Sultan Mansur Shah yang dilarikan oleh Laksamana Khoja Hassan yang meninggalkan Melaka bersama harta karun semasa serangan Portugis pada tahun 1511. Selepas 500 tahun, pihak kerajaan melantik sebuah agensi untuk mencari kapal tersebut. Agensi tersebut diketuai Madam X yang mengarahkan tiga ejennya Edsa, Tania dan Sara yang dilatih oleh Komander Jiman untuk mengesan kapal tersebut di Kepulauan Sulu. Datuk Azmi, musuh ketat Madam X begitu marah dan iri hati apabila tidak mendapat tender tersebut. Dia mengupah Tiger Telly untuk mensabotaj rancangan Madam X dan tiga srikandinya
Title from title screen
Pelakon: Nurul Jasmin Deo, Rita Rudaini, Shaleen Cheah, Tracy Trinita, Jalaluddin Hassan, Jaira Gomez, Eizlan Yusuf, Zami Ismail, Yasin Sulaiman
Keywords: Suspense in motion pictures; Motion pictures, Malay