Straits settlements Postal guides 1886-1933 [1925-1928] (Petalaing Jaya : Arkib Negara)
Mengandungi perkara-perkara seperti penghantaran surat berinsuran; penghantaran surat berdaftar; pembayaran kiriman wang; telegram; perkhidmatan'Cash on Delivery'; sijil pos; tuntutan pampasan; bahan-bahan komersial; pampasan keraja kehilangan atau rosak; penghantaran surat; perkhidmatan ekspres; waktu urusniaga; jaminan kehilangan bahan berdaftar; insuratn; kadar bayaran pos surat; pos bungkusan; pejabat pos telegraf; paten barang dagangan; stem pos; senarai negeri dalam Kesatuan Pos; bahan yang dilarang dihantar melalui pos; pos kad; kiriman pos;'Post Restante'; bahan bercetak; perkhidmatan radio-relegraf; kadar pos pendaftaran; pelbagai peraturan; contoh barang dagangan; peraturan bank simpanan; telefon.