Perayaan Thaipusam - Malaysia. Jabatan Muzium dan Antikuiti; Malaysia. Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Warisan (Kuala Lumpur : Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Warisan)
Festival Thaipusam merupakan salah satu upacara keagamaan yang merujuk kepada kepercayaan agama Hindu. Ia merupakan satu festival penuh keunikan, misteri, ketaatan, dan nilai-nilai falsafah keagamaan yang bertujuan pengabdian terhadap tuhan Murugan
Title from title screen
Dalam versi Bahasa Melayu dan Inggeris
Keywords: Thaipusam -- Malaysia; Fasts and feasts -- Hinduism; Hinduism -- Malaysia