Keramat di Afrika Selatan Muslim shrines in South Afrika - Malaysia. Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Warisan; Malaysia. Jabatan Muzium dan Antikuiti (Kuala Lumpur : Jabatan Muzium & Antikuiti, 2006)
Keramat atau makam merupkan antara peninggalan warisan Islam yang terdapat di Cape Town. Ianya terletak di kaki Bukit Signal Hill hingga ke Qude Kraal, Constantia di Tokai Road. Sebanyak 25 keramat di 23 lokasi terletak di bahagian barat Cape Town. Keramat-keramat ini merupakan tempat tokoh-tokoh pendakwah Islam yang berasal dari Nusantara (Alam melayu). Mereka merupakan tahanan perang kerana menentang penjajahan Belanda
Title from container
Versi bahasa Melayu dan Inggeris
Keywords: Sepulchral monuments -- South Africa; Tombs -- South Africa; Cemeteries -- South Africa