Racun dunia - B. S. Rajhaans; Malay Film Productions Ltd (Kuala Lumpur : Music Valley, 1950)
Jamal, anak tunggal seorang peniaga kayu bernama Kamal, telah berkahwin dengan Aminah. Kehidupan bahagia mereka diserikan lagi dengan kehadiran seorang cahaya mata perempuan bernama Mardiana. Tidak lama kemudian, kehidupan keluarga bahagia itu mulai berubah setelah Jamal terpengaruh dengan Harun dan kawan-kawannya yang berperangai buruk
Title from title screen
Casts: P. Ramlee, Kasmah Booty, Siput Sarawak
Keywords: Love in motion pictures; Family in motion pictures