Hujan panas - B. N., Rau; Malay Film Productions Ltd. (Kuala Lumpur : Malay Film Productions Ltd., 1953)
Amir ialah seorang pelayan restoran yang bercita-cita menjadi penggubah lagu. Dia meminati Aminah, seorang penyanyi di tempat kerjanya. Amir meminta Aminah menyanyikan lagu-lagu ciptaannya tetapi Aminah tidak berminat. Sementara itu, Hasnah, juruwang di restoran itu berasa simpati terhadap Amir yang dihina oleh Aminah apabila Amir menyatakan rasa cintanya pada Aminah. Dalam diam, Hasnah turut menyimpan perasaan terhadap Amir
Title from container
Cast : P. Ramlee, Siput Serawak, Aini Hayati, Baby Zarinah
Keywords: Love in motion pictures; Family in motion pictures