Batu belah batu bertangkup - Jamil Sulong; Malay Film Productions (Kuala Lumpur : Malay Film Productions, 1959)
Mengisahkan kehidupan 2 beradik yang kehilangan ibu dan ayahnya. Ibunya menyerahkan diri kepada'Batu Belah Batu Bertangkup', gua berpuaka yang mengorbankan nyawa. Mereka kemudiannya dijaga oleh seorang nenek
Title from container
Cast : Aziz Jaafar, Zaiton, S. Radarisman, Salleh Kamil
Keywords: Family in motion pictures; Love in motion pictures