Loagan Bunut - Sistem Televisyen Malaysia Bhd. (Malaysia : Sistem Televisyen Malaysia Bhd., 2007)
Merupakan salah sebuah dokumentari majalah 3 yang menerokai hutan paya gambut di Loagan Bunut, Sarawak. Dokumentari ini memaparkan keunikan taman negara Loagan Bunut, mengetengahkan pelbagai tarikan yang terdapat di taman negara Loagan Bunut, termasuk cara hidup dan budaya masyarakat Berawan tempatan
Pengacara: Nor Azlina Redzuan
Keywords: Swamp plants -- Loagan Bunut -- Sarawak; Peat -- Loagan Bunut -- Sarawak; Swamp animals -- Loagan Bunut -- Sarawak; Loagan Bunut (Sarawak) -- Social life and customs