Permata air hitam - Abdullah Sidek Majin; Sistem Televisyen Malaysia Berhad (Malaysia : Sistem Televisyen Malaysia Bhd./TV3, 2007)
Merupakan salah sebuah dokumentari majalah 3 yang menerokai hutan paya gambut di Pahang tenggara, Pekan Pahang. Dokumentari ini menyelusuri sungai Bebar, menghayati keindahan flora dan fauna, dan memahami nilai dan budaya masyarakat Jakun tempatan
Wartawan, Johari Abu Bakar ; jurukamera, Mohd Ali Othman ; muzik tema, Peter Lim
Pengacara: Norzie Pak Wan Chek
DVD format
Keywords: Swamp plants -- Pekan -- Pahang; Peat -- Pekan -- Pahang; Swamp animals -- Pekan -- Pahang; Pekan (Pahang) -- Social life and customs