Nafas baru Hikmah al-Isyraqi (kebijaksanaan pencerahan) : dari estetika menuju fizika - Mohd. Zaidi Abdullah, 1975-; Suja'i, Ahmad ibn Ahmad, d. 1783? (Shah Alam, Selangor : Kurnia Ilham, 2004)
On Islamic philosophy and science, a commentary on al Sujai's work; a Malaysian perspective.
Bahan rujukan : page 289-304.
Teks bahasa Malaysia dan bahasa Arab.
Koleksi Sumbangan : Dr. Mohamad Nasrin Mohamad Nasir.
Keywords: Philosophy, Islamic; Islamic education; Scholars, Muslim; Science -- Philosophy