Globalisasi dan isu pendidikan & pendidikan Islam dan cabaran perubahan - Sidek Baba, 1946-; Telaga Biru ([Kuala Lumpur] : Telaga Biru, 2004)
Penceramah menyentuh isu pendidikan sebagai teras kepada hadharah manusia. Lahirnya golongan sarjana sesuatu masyarakat banyak bergantung kepada faktor pendidikan yang diprogramkan. Turut menyentuh kepentingan pendidikan diselarikan dengan perkembangan semasa globalisasi selagi tiada konflik dengan Islam
Penceramah: Sidek Baba
Keywords: Education -- Social aspects; Education and globalization; Education -- Religious aspects -- Islam