Masjid kejayaan Islam diseluruh dunia - Syiar Islam; PT Merak Cipta Indo Kreasi ([Indonesia] : PT Merak Cipta Indo Kreasi)
Mengenai peninggalan bersejarah Islam berupa masjid-masjid monumental di seluruh dunia. Mulai dari masjid An-Nabawi di Madinah, masjid Umawi di Syria dan masjid Cordoba yang merupakan simbol kejayaan Islam di Sepanyol, juga masjid Demak, masjid tertua di Indonesia, masjid Huashengsi di China yang terkenal sebagai masjid Rindu Nabi dan banyak lagi. Masing-masing mempunyai ciri khas bangunan tersendiri, yang menggambarkan kehebatan Islam
Title from disc label
Dalam bahasa Indonesia
Keywords: Mosques; Mosque -- Social aspects