Menuju kemerdekaan - Filem Negara Malaysia (Kuala Lumpur : Malayan Film Unit)
Mengenai negara Malaysia selepas penjajahan British sebelum mendapat kemerdekaan yang sepenuhnya.
Title from title screen.
Keywords: Malaysia -- History; Malaysia -- Politics and government; Malaysia -- Economic conditions