Merdeka - Filem Negara Malaysia (Kuala Lumpur : Malayan Film Unit)
Mengenai misi-misi yang ingin di capai dalam kemerdekaan yang dituntut dari pihak British.
Title from title screen.
Keywords: Malaysia -- History; Malaysia -- Politics and government; Malaysia -- Economic conditions