Kembali kepada kebenaran - Filem Negara Malaysia (Kuala Lumpur : Malayan Film Unit)
kemerdekaan di Malaysia yang memaparkan peristiwa dan detik-detik yang terpaksa dihadapi oleh rakyat semasa darurat, semasa menghadapi serangan komunis dan perjuangan menuntut kemerdekaan.
Title from title screen.
Keywords: Malaysia -- History; Malaysia -- Politics and government; Malaysia -- Economic conditions