Minggu Melayu raya di Singapura - Filem Negara Malaysia (Kuala Lumpur : Malayan Film Unit)
Filem mengenai sejarah Melayu di Malaysia dan fokus kepada Minggu Melayu Raya yang diadakan di Singapura.
Title from title screen.
Keywords: Malaysia -- History; Malaysia -- Politics and government; Malaysia -- Economic conditions