Koleksi video sejarah PMR - Penerbitan Pelangi Sdn. Bhd.; Pelangi MindEdge Sdn. Bhd. (Selangor : Pelangi MindEdge Sdn. Bhd., 2005)
Merangkumi topik-topik penting yang dipilih khas daripada sukatan pelajaran sejarah tingkatan 1 hingga 3. Topik-topik ini dipersembahkan dengan teks, grafik, animasi dan huraian yang menarik
jilid 1. Koleksi video sejarah PMR I - jilid 2. Koleksi video sejarah PMR I I - jilid 3. Koleksi video sejarah PMR III-
Keywords: Malaysia -- History -- Study and teaching (Secondary); Malaysia -- History