Islam Di Kedah Darul Aman : tema, Hubungan Ulama Patani Dan Kedah: Kekeluargaan, Pertalian Ilmu Dan Karya : tarikh 29-30 September, 1996, tempat Auditorium Perbadanan Perpustakaan Awam Kedah, Alor Setar, Kedah Darul Aman - Konvensyen Sejarah 1996 : Alor Setar, Kedah); Majlis Kebudayaan Negeri Kedah; Persatuan Sejarah Malaysia. Cawangan Kedah; Perpustakaan Awam Kedah (Alor Setar : Majlis Kebudayaan Negeri Kedah Darul Aman, Pejabat Setiausaha Kerajaan, 1998)
History of Islam in Kedah, Malaysia; papers of a conference.
Includes bibliographical references.
In Malay.
Keywords: Islam -- Malaysia -- Kedah -- History -- Congresses; Kedah -- History -- Congresses