Khazanah warisan Sungai Perak [videorecording] - Malaysia. Jabatan Muzium dan Antikuiti (Kuala Lumpur : Jabatan Muzium dan Antikuiti)
Sungai Perak mempunyai kepentingan sejarah dalam menggambarkan ketamadunan dan budaya masyarakat serta kaitannya dengan kesultanan Negeri Perak. Memaparkan tinggalan sejarah, monumen, makam - makam diraja serta tapak-tapak budaya yang mengaitkan sosio budaya tempatan di sepanjang Sungai Perak
Keywords: Archaeology and history -- Perak (Malaysia); Archaeology -- Malaysia; Perak (Malaysia) -- Antiquities