Randai aspek komunikatif dalam randai tradisional - Malaysia. Jabatan Muzium dan Antikuiti (Kuala Lumpur : Jabatan Muzium dan Antikuiti)
Tarian randai yang berasal dari Sumatera Barat, Indonesia diperkenalkan oleh komuniti Minangkabau. Ia menggabungkan lima jenis seni iaitu silat, tarian, lakonan, muzik dan nyanyian.
Keywords: Randai; Dance festivals; Minangkabau (Indonesian people) -- Rites and ceremonies