Golongan berpendapatan rendah : realiti dan cabaran - Mohd. Amim Othman; Nurizan Yahaya (Serdang : Penerbit Universiti Putra Malaysia, 2004)
Socioeconomic conditions of low income workers in Malaysia ; collection of articles
Golongan berpendapatan rendah, konsep dan pendekatan / Ma'rof Redzuan -- Pendapatan sebagai pengukur tahap hidup isi rumah berpendapatan rendah / Laily Paim -- Kedudukan golongan berpendapatan rendah, perspektif Islam / Mohd. Amim Othman -- Peranan program kerajaan dalam membangunkan golongan berpendapatan rendah / Asnarulkhadi Abu Samah -- Pendidikan dan pembangunan modal insan / Mohd. Amim Othman -- Golongan berpendapatan rendah, perlindungan dan undang-undang / Afida Mastura Muhammad Ariff -- Golongan berpendapatan rendah sebagai pengguna / Sharifah Azizah Haron & Syuhaily Osman -- Status pemakanan dan kesihatan golongan berpendapatan rendah / Norhasmah Sulaiman -- Perumahan dan kemudahan isi rumah golongan berpendapatan rendah bandar / Nurizan Yahaya -- Wanita ketua isi rumah / Jariah Masug & Tengku Aizan Tengku Abdul Hamid -- Profil warga tua berpendapatan rendah / Tengku Aizan Tengku Abdul Hamid, Nurizan Yahaya & Norisma Aiza Ismail.
Keywords: Poverty -- Malaysia; Rural development -- Malaysia; Rural poor -- Malaysia -- Economic conditions