Lawatan ke Kampung Surau Panjang, Kuala Terengganu - Malaysia. Jabatan Muzium dan Antikuiti (Kuala Lumpur : Jabatan Muzium dan Antikuiti, 1993)
Lawatan ke kampung Surau Panjang melihat proses membuat Rodat, pisau, keris, hulu dan sarung keris oleh masyarakat kampung Surau Panjang
Keywords: Terengganu -- Social life and customs; Terengganu -- Social life and conditions