Lawatan ke Kampung Tendung, Kelantan - Malaysia. Jabatan Muzium dan Antikuiti (Kuala Lumpur : Jabatan Muzium dan Antikuiti, 1993)
Lawatan ke kampung Tendong melihat hari kerja masyrakat kampung dalam proses membuat'Geduk' oleh Pak Hamzah Awang Ahamat, permainan muzik wayang kulit, proses emembuat serunai, proses membuat gedombau, membuat rebab, gendang dan rebana ubi.
Keywords: Kelantan -- Social life and customs; Kelantan -- Social life conditions