The Gendang terinai Dance and music of Perlis - Gonzales, Joseph Vector (Kuala Lumpur : Akademi Seni Kebangsaan, 2003)
Summary: Gendang Terinai merupakan gabungan tarian dan musik yang wujud dengan pembentukan negeri Perlis pada 1909.
Penerbit Eksekutif, Y.M. Dato' Tengku Alaudin Tengku Abd. Majid
Keywords: Folk music -- Perlis; Dancing -- Perlis