Main Peteri - Malaysia. Jabatan Muzium dan Antikuiti; Malaysia. Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Warisan (Kuala Lumpur : Jabatan Muzium dan Antikuiti, 2003)
Main Peteri atau disebut juga'Main Puteri' atau'Main Teri' merupakan seni persembahan yang popular di Kelantan. Permainan yang dikatakan telah wujud sejak kurun ke 17 atau 18 ini mempunyai unsur-unsur magis dan ritual pemujaan yang dipengaruhi kepercayaan animisme, Hinduisme dan juga keislaman. Dalam persembahan ini Tuk Peteri, Tuk Minduk dan pemuzik yang digelar'panjak' melayani'angin' pesakit
n.2 dan n.3 dalam format DVD
Title from container
VCD format
Keywords: Folk dancing, Malay; Folk dancing -- Kelantan