Sahih Bukhari - TZTM Software (Kelantan : TZTM Software, 2003)
Mengandungi teks hadith dalam bahasa Arab beserta terjemahan Bahasa Melayu. Juzuk 1 memaparkan himpunan 371 hadith daripada Kitab Iman, Kitab Ilmu, Kitab Wudhuk, Kitab Ghusul, Kitab Haidh dan Kitab Tayyamum. Juzuk 2 dari himpunan Kitab Solat, Kitab Waktu Solat dan Kitab Azan. Juzuk 3 terdiri dari Kitab Jumaat, Solat dalam keadaan perang, Kitab dua Hari Raya, Solat Withir, Solat minta hujan, Solat Gerhana, Solat sujud Sajdah, Mengqasar solat, Solat Tahhajud, Solat masjid Makkah dan Madinah, Amal dalam solat, Sujud Sahawi dan Kitab Jenazah.
System Requirements : 486 and above, 16MB Ram, Windows 95, 98/2000/XP 640 x 480 resolution, Sound Card, 16 Bit colours (Hi-Colour)
Keywords: al-Bukhari, Muhammad ibn Ismail, -- 810-870; Islam; Sacred books