Paloh - Adman Md. Salleh (Kuala Lumpur : Filem Negara Malaysia, 2003)
Paloh ialah sebuah filem period yang berlatar-belakangkan konfrontasi di anatara pihak Jepun dengan Parti Komunis Malaya. Pergolakan ini menyebabkan masyarakat Malaya sekitar tahun 1944 terpaksa hidup dalam tekanan
Title from title screen
Penerbit penyelaras, Jurey Latiff Rosli ; penyunting, Elias Maidin
Pelakon : Janet Khoo, Nam Ron, Gibran Agi
Keywords: Historocal films; Malaysia -- History