Rumah di tengah sawah - Rosyam Nor; Runika Mohd. Yusof, production; Rashid Sibir ([Kuala Lumpur] : Suhan Movies and Trading, 2002)
Mengisahkan tentang gadis kampung bernama Sapura (Umie Aida) yang kecewa kerana hasratnya untuk bersuamikan pemuda miskin sepupunya Khalid (Rosyam Nor) itu tidak kesampaian. Perkara itu terjadi gara-gara ibu Sapura, Mak Long (Wan Maimunah) menolak pinangan ibu Khalid, Mak Esah (Fauziah Nawi) untuk menjodohkan anak mereka itu.Sebaliknya Mak Long memilih Annuar (Roy Azman) untuk menjadi menantu sebagai bakal suami Sapura. Di luar pengetahuan Mak Long, pemuda rakus itu pernah terbabit dalam cubaan merogol Sapura di ladang tebu
Penerbit eksekutif, Julia Juhasu ; skrip, Rashid Sibir, Basri Musa
Pelakon: Fauziah Nawi, Rosyam, Umie Aida, Roy Azman
VCD format
Keywords: Love in motion pictures; Mothers in motion pictures