Black Maria mengapa harus bertemu, jika untuk berpisah - Azizan Mat Ariff; Ambri Kailani Zain (Kuala Lumpur : Speedy Video Distributors Sdn. Bhd., 2003)
Pada tahun 1978, bot laju yang dipandu oleh Tuan Hashim telah kemalangan. Tuan Hashim berjaya menyelamatkan isterinya Puan Sabariah, dan Razlan anak sulung mereka berjaya menyelamatkan diri sendiri. Dua orang anak mereka, Rashid dan Rasul hilang ditelan ombak ganas. 23 tahun kemudian... Seorang bekas tentera elit, Azman, berjaya menyelamatkan Maria yang hampir dibunuh oleh Psycho, seorang pembunuh dan perogol bersiri. Maria ialah adik bongsu kepada Razlan (yang sedang menanti maut apabila disahkan menghidap kanser otak)
Editor, Mariam Ibrahim
Pelakon: Eizlan Yusof, Nisdawati, Azhar Sulaiman, Fasha Sandha
Keywords: Murder in motion pictures; Death in motion pictures