Badai mantera - Khalil Mohd. Zain; Zulkeflie M. Osman (Kuala Lumpur : Grand Brilliance, 1998)
Sebuah filem Melayu arahan Zulkeflie M. Osman
Badai Mantera mengisahkan sepasukan ahli kaji cuaca yang diketuai oleh Dzul Fakar berada di Pulau Tari untuk mengkaji kesan ribut taufan yang pernah melanda pulau tersebut. Bagaimanapun, penduduk pulau itu menyakini dengan kehebatan ilmu bomoh Tok Siarap yang mampu'mengalihkan' taufan ke tempat lain. Ahli pasukan itu pula mempunyai niat lain di pulau tersebut iaitu untuk mendapatkan khazanah pusaka Pulau Tari hingga menimbulkan kemarahan Tok Siarap. Lebih-lebih lagi, apabila anaknya Noraini pula jatuh cinta dengan Dzul Fakar
Penerbit eksekutif, Hashim Omar ; penyunting, Mariam Ibrahim ; pengarah fotografi, Zainal Abidin Othman
Vanida Imran, Khairil Anwar, Sharifah Nor Haslinda
Keywords: Motion pictures -- Malaysia; Violence in motion pictures; Malay drama; Love in motion pictures