Bawang putih bawang merah - S. Roomai Noor; S. Roomai Noor; Chatay Keris Film (Kuala Lumpur : Grand Brilliance Sdn. Bhd.)
Kisah menhgenai 2 orang gadis yang bernama bawang merah dan bawang putih. Bawang merah yang selalu didera oleh ibu tiri dan adik tirinya, bawang putih.
Editor, Hussain Haniff; skrip, Salleh Ghani
Cast: Latifah Omar, Umi Kalthoum, Aminah Yem, Siti Tg. Perak
Keywords: Film criticism; Women