Amy Anuar - Ida Rahayu Md. Noor; Mior Hashim Manap (Nilai : Eurofine, 2001)
Amy Anuar, anak lelaki yang dilahirkan dengan kesempurnaan fizikal, membesar sebagai lelaki yang memiliki naluri wanita. Kamal, kawan baik Amy Anuar, cuba sedaya upaya untuk menukar perilaku Amy kepada Anuar. Sahabat Kamal, Mira dan Badrul, memandang rendah terhadap Amy Anuar. Kamal masih menganggap Amy Anuar sebagai lelaki sejati walaupun beliau memakai pakaian wanita. Apabila Amy Anuar disahkan mengidap AIDS, Kamal telah banyak meluangkan masa menjaga beliau sehingga beliau meninggal dunia.
Copy available in DVD format
Penyunting, Saiful Idris ; pengarah fotografi, Dzulkarnain Ikil ; skrip, Azlina Din ; jurukamera, Noor Hashim
Keywords: AIDS (disease) in motion pictures; Homosexuality in motion pictures