Jinak sayang - Ida Rahayu Md. Noor (Nilai : Eurofine, 2000)
Berkenaan penternakan haiwan dan pertanian yang mana ia menonjolkan cara-cara penternakan untuk dijadikan panduan. Di sini juga penonton akan mendapat banyak panduan yang berguna serta tip-tip penjagaan yang berkesan.
episod 1. Anjing - episod 2. Arnab - episod 3. Burung nuri - episod 4. Iguana - episod 5. Ikan kap - episod 6. Kucing - episod 7. Kura-kura - episod 8. Tikus - episod 9. Tupai
Pengacara: Erni Rizawati, Aniza Ahmad, Hasnida Hassan
Keywords: Zoology; Animals