Mr. Cinderella - Ahmad Idham; Mohd. Noor Kadir (Kuala Lumpur : Kuasatek Pictures, 2002)
Kisah bermula dengan watak Hakimi, seorang penulis skrip bebas sedang memandu kereta dan meredah hujan ribut di waktu malam untuk menghantar pulang anaknya, Imelda (7 tahun) ke rumah bekas isterinya yang dicerai-rujuk sebanyak 3 kali. Semasa dalam perjalanan, Hakimi ternampak sebuah kereta'sports' mewah yang baru ditimpa kemalangan, terbabas sendirian dan terbakar akibat berlanggar dengan pokok. Hakimi yang memberhentikan kereta di sudut berhampiran, teragak-agak untuk membantu seorang gadis yang terperangkap di dalam kereta tersebut kerana tidak mahu kasut Kumin yang dipinjamnya kekotoran lumpur di luar. Tetapi akhirnya dia berubah hati dan terus merawat gadis tersebut yang cedera parah dan meninggalkannya di tempat kemalangan setelah menghubungi ambulans tanpa mengetahui bahawa gadis tersebut adalah Puteri Megawati, puteri mahkota negara Indrapuri Darul Kasih
Penyunting, Mariam Ibrahim ; jurukamera & pengarah fotografi, Badaruddin Hj. Azmi
Pelakon, Yusry (KRU), Erra Fazira
Keywords: Love in motion pictures