Ilmu faraidh bersama Haji Wan Abdul Halim bin Wan Harun - Wan Abdul Halim Wan Harun, Haji (Kuala Lumpur : Asa Vision Sdn Bhd)
Ilmu Faraidh mempelajari cara-cara pengurusan dan pembahagian harta pusaka dalam islam
Keywords: Inheritance and succession (Islamic law)