Kota Setia - Tony, Chan; Papa Yus; Stanley, Lee (Kuala Lumpur : Motion Planet)
Kota Setia mengimbas kembali sejarah pahit negeri Perak pada 1874. Kisah bergolak kepada pertentangan yang berlaku antara anak peribumi dan penjajah Inggeris. Residen British yang pertama J.W.W. Birch telah cuba melaksanakan polisinya yang dianggap kejam dan menindas melalui wakilnya Smith (Kenneth Dibble) di Kota Setia. Malangnya mereka tersalah hitung dan mendapati penduduk Kota Setia tidak semudah yang diduga. Dan berlakulah...
Skrip, Akademi Penulisan Skrip HVD
Pelakon: Zulkifli Zain, Ahmad B, Hilal Azman, Kuswadinata
Keywords: Perak -- Drama; Historical films