Pendekar the movie - Chung, Silver (Kuala Lumpur : Cine Art Production House, 2001)
Nadiswara, pendekar terbilang dan tinggi ilmu persilatannya, mempunyai sebilah pedang sakti naga ungu, hanya kerana kelebihan itu beliau kehilangan orang-orang yang disayanginya. Semuanya angkara Guntalang dan kuncu-kuncunya. Terdayakah Nadiswara mengekang musuh-musuhnya dengan bantuan Sipitung. Siapakah Sipitung...?
Penerbit eksekutif, K.S. Chew, K.Y. Teoh ; jurukamera, Chew Chin Kah
Pelakon: Pekin, Aziz Abdullah, Erin Hashim, Linda Hashim
Keywords: Heroes in motion pictures; Strong men in motion pictures