Antara dua darjat ([S.l.] : Malay Film Productions LTD. [production company] ; Kuala Lumpur : Sathya Productions [distributor])
Orang miskin (Gahazali) dihina oleh orang berkedudukan tinggi (kaya) kerana Si miskin telah membuat perhubungan sulit dengan anak Si kaya (Tengku Zaleha) yang tidak setaraf dengannya.
Cast: P. Ramlee (Ghazali), Saadiah (Tengku Zaleha)
Keywords: Love in motion pictures; Man-woman relationships in motion pictures; Socialism and motion pictures