Sumpah orang minyak - P. Ramlee, Tan Sri, 1928-1973 ([S.l.] : Run Run Shaw, [production company] ; Kuala Lumpur : Sathya Productions [distributor])
Akibat termakan sumpah, kecantikan Si Bongkok (P.Ramlee) tidak dapat dilihat oleh manusia. Akhirnya Si Bongkok akur pada syarat-syarat syaitan untuk kembali pada sediakala. Apakah syarat-syarat itu ? Bagaimanakah nasib Si Bongkok ? Saksikan kisah Sumpah Orang Minyak ini.
Cast: P. Ramlee ( Si Bongkok )
Keywords: Ghosts in motion pictures; Murder in motion pictures; Fairy tales in motion pictures