Salam Timur Tengah : Mesir - Abu Hassan Morad, 1957-; Ahmad Izhar Mohd. Noor (Kuala Lumpur : Layar Consult, 2002)
Sebuah dokumentari yang menampilkan kegemilangan negara Mesir.
episod 1. Ibu kepada dunia - episod 2. Lembah Nil - episod 3. Iskandariah I - episod 4. Iskandariah II - episod 5. Iskandariah III - episod 6. Amru al-Ash r.a. - episod 7. Media - episod 8. Islamic Cairo 2 - episod 9. Islamic Cairo 3 - episod 10. Budaya - episod 11. Iktibar dari Giza - episod 12. Sinai I - episod 13. Sinai II
Copy available in DVD format
Penerbit eksekutif, Abdul Halim Che Pa
Suara latar: Ismail Kassim
Keywords: Middle East -- Social life and customs; Middle East -- History; Middle East -- Economic conditions